donderdag 18 oktober 2012

neanderthaler

Een bizarre stroomstoring enkele dagen terug, heeft ons teruggeworpen in de tijd.
Geen telefoon, geen mobiel, geen internet en geen stroom. Dat laatste klopt niet helemaal, want de lampen bleven nog een heel klein beetje licht geven. De techneuten vertelden dat er nog 1 fase van de anders 3 fasen nog werkte. De uitwerking daarvan was dat in sommige winkels de kassa's het wel deden, maar het licht en de koeling niet. Bij de bakker kon je brood kopen in het donker en niet pinnen, bovendien deed de oven het niet, zodat alle reeds gerezen deeg weggegooid moest worden. Bij de visboer was alles uitgevallen, maar in de boekenwinkel was er volop licht.
Bij ons thuis gingen we op zoek naar kaarsen, zetten alvast het aggregaat klaar (als oud-varenden blijf je op alles voorbereid) voor het geval het lang mocht gaan duren en staken de ouderwetse gaskachel, die je nog met een lucifer moet aansteken, in mijn atelier aan. Wij waren er klaar voor, zouden desnoods alle ijsjes uit de vriezer kunnen opeten. Pas toen de stroom terug was, bleek de schade bij ons groter dan verwacht. De modem voor telefoon en PC had het niet overleefd. Tja en hoe maak je dan contact. Jan heeft nog rondgereden met de I-pad om te proberen via vrije wifi ergens verbinding te krijgen, maar dat is niet gelukt. Goed, dan leg je je er voorlopig bij neer en wacht af. Zoals meestal is dat de juiste methode, want op een zeker moment was er weer verbinding voor de mobiele telefoon. Het duurde alleen nog bijna 2 dagen voor de monteur kon komen om de boel te repareren.
Dan merk je pas hoeveel tijd je eigenlijk achter de PC doorbrengt en hoe stil het is als er niemand belt.
Maar goed, we zijn weer bij de tijd en helemaal terug.

5 opmerkingen:

 1. Thuis weet je je op een gegeven moment wel te redden, ook al is het behelpen. Maar voor winkels lijkt het me een ramp. En ook voor de klanten natuurlijk. Maar nu waardeer jij alles wel veel meer denk ikz o.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe noemen ze dat ook al weer...? Going back in time....?
  Niemand is er nog aan gewend....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Behalve een aggregaat is een handmachine ook handig!!!

  BeantwoordenVerwijderen